هتطبخي ايه النهاردة طبعا المطبخ اكتر حاجة في البيت عن الست مهم جدا وكل يوم بنفكر هناكل ايهوهنعمل ايه وعلشان ست البيت معانا النهاردة معانا طريقة عمل البط في الفرن علي طريقتنا طبعا الطريقة المصرية الجميلة.
مقادير البط المصرى محشى ارز
١ بطة حجم وسط
٢ كوب ارز مصري
٢ بصل
١٥٠ غرام زبدة، أو سمن
٢ ملعقة صغيره ملح
١ ملعقة صغيره فلفل أسود مطحون
١ ملعقة صغيره كمون
حبهان أو هيل
طريقة تحضير البط المصرى محشى ارز
١. نقوم بغسل البطه جيدا جدا ونقوم بغسل الارز .
٢. نضع الأرز مع الملح والفلفل والكمون والزبدة في قدر على النار ونقلب جيدا .
٣. نقوم بحشو الرقبه بالارز ثم نقوم بحشو بطن البطه به.
٤. ثم نقوم بغلق فتحه البطن سواء بجمع الرجلين (توريك)او نضمهمها بالخيط.
٥. نملأ قدر كبير بالماء ونضع به الملح وفلفل وكمون وهيل ثم نتركه على النار حتى يغلي.
٦. نضع البطه فى الماء المغلى ونتركه 3 ساعات او حتى يتم إستواها وذلك يتوقف على حجمها.
٧. من الممكن أن نضع البطه فى قدر الضغط وذلك لن يأخد ساعه واحده حتى تطهى.
٨. نخرج البطه من القدر بعد نضجها ونقطعها عندما تبرد حسب الرغبه .
٩. نبدا بوضعها في صينيه ووضع معجون الطماطم المبهر على السطح وتدخل الفرن حوالى 20 دقيقه وتجمل وترص فى طبق التقديم. وبالهنا والشفا.
التدوينة أسهل طريقة لعمل البط في الفرن ظهرت أولاً على شباب اليوم.
0 التعليقات:
إرسال تعليق